ŽELEZNICE SRBIJE
Savez pronalazača Srbije i "Železnice Srbije" potpisali Memorandum o saradnji
Četvrtak, 19. januar 2017.

„Železnice Srbije“ ad i Savez pronalazača Srbije potpisali su 18. januara u beogradskoj Galeriji Progres Memorandum o saradnji.

Memorandum su potpisali izvršni direktor „Železnica Srbije“ ad Nenad Kecman i predsednik Saveza pronalazača Srbije Predrag Pešović, u okviru svečane akademije održane povodom 60 godina Saveza pronalazača Srbije.

-Ovaj dokument potpisali smo, jer su „Železnice Srbije“ ad stožer inovatorstva u Srbiji, izjavio je predsednik Saveza pronalazača Srbije Predrag Pešović.

Data/Images/1_s_no20.jpg

Data/Images/2_s_no15.jpg

Pešović je dodelio pehar i povelju generalnom direktoru „Železnica Srbije“ ad Miroslavu Stojčiću, koje je u njegov odsustvu primio izvršni direktor. Nenadu Kecmanu uručen je zlatnik sa likom Mihajla Pupina i povelja.

Slobodan Simić, zamenik predsednika Saveza pronalazača Srbije, koji je izuzetno nadahnuto vodio čitavu manifestaciju, javno se na saradnji zahvalio i pohvalio Zavod za zdrvatvenu zaštitu železničara i direktora ove železničke zdravstvene ustanove prim. dr Vlada Batnožića.

Povodom 60 godina Saveza pronalazača Srbije otvorena je 18. januara izložba pronalazaka u Galeriji Progres  u Beogradu.

Otvaranju  izložbe prisustvovao je ministar odbrane Zoran Đorđević koji je tom prilikom rekao da je pronalazački rad članova ovog Saveza slika i prilika svih nas jer pokazuje da smo kao narod inovativni, a pogotovu mladi koji žele da ova zemlja ide napred i prezentuju Srbiju na najbolji način.

Data/Images/3_s_no17.jpg

Data/Images/4_s_no9.jpg

Svečanom skupu je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dr Ivan Bošnjak, izaslanik ambasadora Ruske federacije u Beogradu Aleksandra Čepurina, predstavnici Garde Srbije, Privredne komore Srbije i brojnih lokalnih samouprava, instituta i kompanija.

Povodom značajnog jubileja Savez pronalazača Srbije uručio je povelje, zlatnike „Mihajlo Pupin“ i pehare većem broju domaćih inovatora, poslovnih partnera i saradnika, a svečanu akademiju svojim kulturno-umetničkim programom uveličali su i glumica Jelena Žigon, ansambli „Vidovdan“ i Ratislav Blagojević i „Gledanice“.

IZDVAJAMO
NAJAVE DOGAĐAJA
VESTI
RED VOŽNJE
NAJNOVIJA "PRUGA"
LOKACIJA TERETNIH KOLA
MEDIJA CENTAR
ŠARGANSKA OSMICA
TURISTIČKI VOZ "ROMANTIKA"
PLAVI VOZ
 
© Železnice Srbije 2006 | produced by MASSVision, powered by cMASS