ŽELEZNICE SRBIJE
Data/Images/infrastruktura_zeleznice_srbije.jpg

Infrastruktura železnice Srbije

Agencija za privredne registre 10. avgusta 2015. donela je rešenje o upisu u registar Akcionarskog društva za upravljanje železničkom infrastrukturom "Infrastruktura železnice Srbije". Privredno društvo konstituisalo je svoju skupštinu, koja je u skladu sa zaljučkom Vlade Srbije imenovala vršioce dužnosti izvršnih direktora.

Za predsednika Odbora direktora i vršioca dužnosti generalnog direktora Društva za upravljanje železničkom infrastrukturom "Infrastruktura železnice Srbije" imenovan je mr Goran Maksić, a za izvršne direktore diplomirani saobraćajni inženjer Milan Šegan i diplomirani ekonomista Dušan Garibović.

U skladu sa zaključkom Vlade Srbije, Skupština društva “Infrastruktura železnice Srbije” na sednici održanoj 11. aprila 2016. godine donela je odluku o razrešenju Gorana Maksića sa funkcije predsednika Odbora direktora i vršioca dužnosti generalnog direktora ove kompanije. Na istoj sednici Skupština društva “Infrastruktura železnice Srbije” za novog vršioca dužnosti generalnog direktora ove kompanije imenovala je diplomiranog ekonomistu Dušana Garibovića, dotašanjeg izvršnog direktora.

Skupština društva "Infrastrukture železnice Srbije“ ad je, u skladu sa zaključkom Vlade, na sednici održanoj 15. aprila za izvršnog direktora imenovala diplomiranog ekonomistu Miru Vukmirović.

Data/Images/dusan_garibovic_no4.jpg
Vršilac dužnosti generalnog direktora:
Dušan Garibović dipl. ekonomista

Data/Images/milan_segan_no2.jpg

Izvršni direktor:
Milan Šegan dipl. saobr. inž.


 

 

 

 

 

 

 


Izvršni direktor:
Mira Vukmirović dipl.ekonomista

SKUPŠTINA DRUŠTVA ZA UPRAVLJANJE JAVNOM ŽELEZNIČKOM INFRASTRUKTUROM "INFRASTRUKTURA ŽELEZNICE SRBIJE"

Skupštinu Društva za upravljanje železničkom infrastrukturom "Infrastruktura železnice Srbije", čine prof.dr Nebojša Bojović, diplomirani saobraćajni inženjer (predsednik); Perica Đorđević, diplomirani elektro inženjer; Slavica Manojlović, diplomirani ekonomista; Irena Injac, diplomirani pravnik i Petar Milovanović, ekonomista.

DELATNOST DRUŠTVA

Pretežna delatnost Društva: Uslužne delatnosti u kopnenom saobraćaju. Delatnost obuhvata upravljanje javnom železničkom infrastrukturom, u delu održavanja javne železničke infrastrukture, organizovanja i regulisanja železničkog saobraćaja, obezbeđenja pristupa i korišćenja javne železničke infrastrukture svim zainteresovanim železničkim prevoznicima, kao i pravnim i fizičkim licima koja obavljaju prevoz za sopstvene potrebe, kao i zaštita javne železničke infrastrukture. Društvo obavlja delatnost od opšteg interesa, u skladu sa zakonom.

IZDVAJAMO
NAJAVE DOGAĐAJA
VESTI
RED VOŽNJE
NAJNOVIJA "PRUGA"
LOKACIJA TERETNIH KOLA
MEDIJA CENTAR
ŠARGANSKA OSMICA
TURISTIČKI VOZ "ROMANTIKA"
PLAVI VOZ
 
© Železnice Srbije 2006 | produced by MASSVision, powered by cMASS