SERBIAN RAILWAYS

ZAVOD ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU
RADNIKA ŽELEZNICA SRBIJE
1886. - 2016. GODINE
130 GODINA ŽELEZNIČKOG ZDRAVSTVA U SRBIJI

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije obeležava 130 godina organizovanog železničkog zdravstva u našoj zemlji,  u vreme kada srpske železnice, uz punu pomoć države, uspešno realizuju proces modernizacije, reforme i sveukupnog napretka. U takvim uslovima, zdravstvena zaštita železničara i članova njihovih porodica  dobila je značaj veći nego ikad.

Punih trinaest decenija uporedo sa razvojem železničkog saobraćaja u Srbiji stvarani su uslovi i za razvoj železničkog zdravstva, da bi Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije postao danas jedna od najsavremenijih i najkvalitetnijih medicinskih ustanova u zemlji.

Prva pruga u Srbiji između Beograda i Niša svečano je otvorena za redovan železnički saobraćaj 15. septembra 1884. godine. Bio je to početak železnice na ovim prostorima, čime je Srbija dobila važnu ulogu kao velika saobraćajna raskrsnica u ovom delu Evrope.

Prvi dokument kojim se reguliše zdravstvena problematika na železnici stupio je na snagu 1. decembra 1886. godine. Bio je to "Pravilnik o kasi za pomoć". U to vreme pri Železničkom odeljenju Ministarstva građevina bilo je ustanovljeno i mesto sanitetskog referenta.

Nastankom Srpskih državnih železnica, 1889. godine, formiran je i Odsek za sanitetsku službu,  na čijem je  čelu bio  dr Đorđe Petrović.

Prve prostorije Železničke ambulante u Beogradu nalazile su se u zgradi Železničke stanice u Beogradu, gde je početkom poslednje decenije 19. veka počela organizovana železnička zdravstvena služba u Srbiji.

Zdravstvenu zaštitu među prvima u Srbiji, već 1892. godine,  organizuju i niški železničari. U improvizovanoj baraci na železničkoj stanici počinje sa radom Železnička ambulanta u Nišu. Osnovali su je sami železničari, koji su ulagali sredstva za osiguranje, od čega su plaćani lekovi i materijal.

Organizovana železnička zdravstvena služba u Srbiji pratila je tako izgradnju prvih pruga u našoj zemlji. Doprinos železnice i železničkog zdravstva u oslobodilačkim balkanskim i svetskim ratovima tokom 19. i 20. veka na ovim prostorima bio je neprocenjiv, naročito u organizaciji saobraćaja sanitetskih vozova, koji su služili za evakuaciju ranjenika sa bojišta i u pružanju prve pomoći.

Godine 1912. zbog mobilizacije muškaraca za balkanske ratove, dužnost železničkih lekara prvi put obavljaju srpske lekarke. Od njih su najpoznatije dve: dr Božena Bartoš Mihajlović  i  dr Jelena Jovanović.

Veliki vojskovođa Radomir Putnik ocenjujući značaj železnice i sanitetskih vozova u oslobodilačkim ratovima u Srbiji krajem 19. i početkom 20. veka, rekao je: "Srbija je u to vreme imala tri armije, a ja sam imao priliku i čast da komandujem i četvrtom, a to je bila naša železnica".

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnica Srbije" proteklih decenija pratio je sve društvene promene i razvoj železnice, uvek pružajući železničarima najkvalitetniju, najstručniju i najbržu zdravstvenu zaštitu. Pedestih godina prošlog veka imao je u svom sastavu i Železničku bolnicu u Beogradu.

Od 1990. godine osnivanjem Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika ŽTP "Beograd" sistem železničkog zdravstva u Srbiji postaje jedinstven, a danas Zavod posluje kao zavisno društvo "Železnica Srbije" ad, sa imovinom koja je stoprocentno u državnom vlasništvu.

Uz punu pomoć osnivača,  Zavod danas organizovano i planski brine o zdravlju oko sto hiljada osiguranika, među kojima je najviše železničara, članova njihovih porodica i železničkih penzionera, kao i drugih građana Srbije.

Opredeljeni za moderno, menadžersko poslovanje, Zavod danas nastoji i da na tržišnim osnovama privuče što veći broj korisnika i izvan železničkog sistema.

Brinući decenijama o zdravlju železničara, Zavod je odgovoran i za bezbedno funkcionisanje železničkog saobraćaja u Srbiji, a samim tim i za milione putnika i tona robe koji se godišnje prevezu našim prugama. Pored niza preventivnih zdravstvenih pregleda, već pune tri decenije u skladu sa Pravilnikom o proveri radne sposobnosti radnika koji neposredno obavljaju železnički saobraćaj u Zavodu se godišnje obavi i više desetina hiljada predradnih pregleda izvršnog osoblja, kao vrsta specifične provere zdravstvene sposobnosti pre, u toku i posle rada.

Tako je samo u 2015. godini obavljeno preko deset hiljada preventivnih pregleda, kojima je bilo obuhvaćeno oko šest i po hiljada železničara, kao i oko 56 hiljada predradnih pregleda izvršnog železničkog osoblja.

Zavod danas spada u najmodernije i najstručnije zdravstvene ustanove primarne zdravstvene zaštite, koje maksimalno kvalitetno, odgovorno i efikasno sprovode mere primarne i sekundarne prevencije bolesti, kao i opštemedicinsku zaštitu železničara. Tako se u  Zavodu obavljaju pregledi iz: medicine rada, radiologije, oftalmologije, neurologije, psihijatrije, otorinolaringologije, hirurgije, interne medicine, ginekologije, medicine sporta, funkcionalne dijagnostike, fizikalne medicine, dermatologije, stomatologije i drugih grana medicine.

Zavod danas funkcioniše u 16 gradova širom Srbije, a osim mreže ambulanti ima i Domove zdravlja u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, koji su opremljeni najsavremenijom medicinskom opremom i aparatima.

Zavod je, pored ostalog, opremljen savremenim aparatima za rano otkrivanje osteoporoze, ultrazvučnim aparatima za dijagnostiku oboljenja srca i ergometrijskom trakom, aparatom za kompjuterizovanu perimetriju za ispitivanje vidnog polja, za spirometriju i pulsnu oksimetriju, zatim najsavremenijim uređajima iz oblasti biohemijske i hematološke laboratorijske dijagnostike, a od 2004. godine radi i Centar za magnetnu rezonancu, koji zahvaljujući jedinstvenom aparatu u čitavom regionu sa jačinom magnetnog polja od tri tesle, omogućava brzu i sigurnu dijagnostiku.

Ljudi su svakako ono najbolje čime Zavod danas raspolaže, a među 750 zaposlenih više od polovine su sa visokom stručnom spremom, od čega više od 200 lekara svih specijalnosti.

WE RECOMMEND
EVENTS
NEWS
TIMETABLE
LATEST ISSUE OF "PRUGA"
WAGON TRACKING
MEDIA CENTRE
ŠARGAN EIGHT
TOURIST TRAIN ROMANTIKA
BLUE TRAIN
 
© Serbian Railways 2006 | produced by MASSVision, powered by cMASS